englishdeutschitaliano

Határtalanul

 

Határtalanul 2019. beszámoló

Galéria

 

Határtalanul 2018.    

Galéria                                     

 

Határtalanul 2017.                    

 

Határtalanul 2016. május 3-6.   

 

Határtalanul 2015. május 4-6.   

Iskolánk 7. évfolyamáról 41 gyerek és öt felnőtt vesz részt május elején az Emberi Erőforrás Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul program keretein belül szlovéniai utazáson, mondhatnánk tapasztalatcserén.
A Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja.
Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.
A mi iskolánk Szlovéniába utazik, a déli határunkhoz közeli területre, a Muravidékre. A programban szerepel Alsólendva, Hosszúfalu, Dobronak, Csáktornya, Varasd, Zsitkóc, a Bakonaki-tó, Muraszombat, Bántornya és Radamos. Olyan nagy történelmi személyek „szellemét” idézzük meg mint Zrínyi Miklós, Deák Ferenc és a Bánffy család. Kedden délelőtt megnézzük a Göntérházi Kéttannyelvű Általános Iskolát, ez lesz itt a tapasztalatcsere. Indulásunk előtt a gyerekek kaptak egy kis előzetest a látnivalókból, így még nagyobb izgalommal várják az utat, a sok szép látnivalót, az izgalmas programokat.
Az előzetes tájékoztató és bemutató anyagát itt letölthetik.

Hogy mi mindent láttunk, hallottunk, tapasztaltunk utazásunk során, arról képes beszámolóban fogunk beszámolni....

Beszámoló a kirándulásról:

"Iskolánk 7. évfolyamáról 41 gyerek és 5 felnőtt vett részt május elején az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul program keretein belüli szlovéniai utazáson, mondhatnánk tapasztalatcserén.
A Határtalanul program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja.
A kirándulás remekül sikerült, az idő és a táj szépsége elvarázsolt mindenkit. Idegenvezetőnk Patyi Zoltán volt, aki igyekezett a 3 nap alatt minden érdekességgel megismerteteni minket.
Jártunk többek között egy működő vízimalomnál, ami a Mura folyónál található, Muraszombaton, a Sapáry kastélyban, Zsitkócon a Deák emléktáblánál. Horvátországban is jártunk, Csáktornyán a Zrínyiek ősi fészkénél, Varasdon az egykori fővárosban. Bántornyán az Aquilia Szent János álal készített freskókat tekintettük meg, Radamoson pedig a Mária fát. A Bakonaki-tónál energiával töltődtünk fel, ittunk a forrásból és megtekintettük a Szent Vid kápolnát. Szállásunk Lendván volt, ami szinten bővelkedett látnivalóban. Voltunk a Bánffy magyar központban, a Szentháromság kápolnában, ahol Hadik Mihály múmiáját is láthattuk, a lendvai Bánffy várban, a Szent Katalin templomban, valamint a Makovecz Imre által tervezett szinházteremnél. Szerda délelőtt a Göntérházi Általános Iskola vendégei voltunk, ahol megismerkedhettünk az iskola hagyományaival, tanulóival és tanáraival.
Felejthetetlen 3 napot töltöttünk Szlovéniában."
Barta Edit

Fotóink megtekinthetők honlapunkon, a galériában.

 

ugrás a lap telejére

  • Elérhetőségek
  • 1089 Budapest, Vajda Péter u. 25-31.
  • Tel.: 333-4913
  • Igazgató tel.: 313-7417
  • Mobil tel: 06-30/297-1185
  • Email: info@vajdaiskola.hu
weblap készítés