Stupava Floorball Cup 2024 Beszámoló

Borka Gábor testnevelő beszámolója a Stupava Floorball Cup 2024 versenyen elért eredményekről és a tapasztalatokról

Stupava Floorball Cup 2024

2024. szeptember 6-án a Vajda Cartoon Heroes 3 csapata kelt útra a szlovák főváros mellett fekvő Stupaván, Stomfán, illetve a szomszéd településen Zahorska Bistricán rendezett nemzetközi floorball tornára. A szülői segítségeknek köszönhetően a legolcsóbb megoldásként autókkal utaztattuk a 44 gyereket. Külön köszönet a Belső Pesti Tankerületi Központnak, aki rendelkezésünkre bocsájtotta a kisbuszukat.

Szállásunk a helyi iskolában volt, a közeli étteremben kaptuk a reggeli, ebédet, vacsorát.

Három korosztályban képviseltettük magunkat.

A legkisebbek a B10 kategóriában az ötödik osztályos lányok és a negyedikes fiúk csapata volt. Az első 2 napon 6 mérkőzést játszottunk. Volt benne sima győzelem, bravúros fordítás, papírforma vereség, harcos döntetlen is. Az eredmények alapján az utolsó napon a bronzéremért játszhattunk, ahol – a már nagyon fáradt gyerekek – hősies győzelemmel szerezték meg a harmadik helyet. Életük első nemzetközi tornáján, az érem megszerzése után önfeledten ünnepeltek.

Nagy Kinga, Kedves Zselyke, Rab Alexandra, Babicz Bíborka, Nguyen Thi Jázmin, Le Puong An Zsófi, Bőhm Flóra, Péter Barni, Ukata Mihelisz Kevin, Budai Anhel, Ákos Andris, Farkas Vince, Horváth Olivér

A középső korosztály a B13 kategóriában a 2011-12-es fiúk, valamint a 2010-es lányok játszottak. A csoport mérkőzéseken a sikerek mellett mindössze egy vereséggel a negyeddöntőbe jutott a csapat. A nagyon rövid felkészülés ellenére, helyenként szép játékkal csoportmásodikként léptünk tovább. A négy közé kerülésért rendezendő mérkőzésen esélyesként léptünk pályára, de nem sikerült a papírformát igazolni. Fáradt gyerekeink verseséget szenvedtek, végül az 5. helyen végeztek.

Merena Tímea, Farkas Emma, Babicz Boróka, Török Gréti, Török Zoé, Molnár Benjámin, Csebzán Kolos, Pham An Huy Bobby, Simon Magor, Simon Csanád, Kovács Botond, Nguyen Dang Bach Beni, Nguyen Khan Toan Tomi, Do Bao An Ádám, Bárány Máté

A legnagyobbak a B16 kategóriában indultak. A csapat zömét itt az idén, illetve előző évben végzett tanítványaink adták. Ebben a kategóriában érződött legjobban az országok floorball kultúrája közötti különbség. A mi fiaink és lányaink közül sokan játszanak már a felnőtt mezőnyben, de a szlovák és lengyel fiatalok a helyi utánpótlás versenysorozatok magas színvonalának köszönhetően sok dologban előttünk járnak. A csoportmérkőzések vegyes eredménnyel zárultak, de végül sikerült a bronzmérkőzésig jutnia a csapatnak. A mérkőzésen több helyzetünk volt, uraltuk a meccset, de a döntetlen után büntetőlövések következtek. Az előző évben mi jöttünk ki jól ebből a helyzetből, sajnos idén meg kellett elégednünk a 4. hellyel.

Mihály Izabell, Kállai Fanni, Gálfi Orsolya, Gombás Csenge, Nguyen Van Bence, Csebzán, Botond, Jitaru Patrik, Nguyen Van Márton, Bodon Bence, Luu Xuan Huy Robi, Back Richárd, Papp László, Göndöcs Norbert, Merena Ádám, Kurucz Barnabás, Tell Kristóf

Mindhárom kategóriában megtapasztalhattuk az itthoninál nagyobb sebességet, a fegyelmezett védekezést, a jó labda és ütőkezelést. Ezeket a tanulságokat kell az edzésmunkába beépítenie a kint résztvevő négy edzőnek- Kállai Márknak, Kovács Péternek, Molnár Dávidnak és Borka Gábornak.

Reményeink szerint a gyerekek is levonták a következtetéseket, hogy miben kell fejlődniük.